Uitbreiden van een woning te Nazareth

Categorieën   verbouwing, interieur
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Boydens-Sandri
Locatie   Nazareth
Uitvoering   2010-2013
Team   Robby Delobelle, Marian Depuydt, Hannes De Preester
Energiebesparende maatregelen

Zonneboiler

Het gelijkvloers van de bestaande woning bestond uit verschillende kleinere ruimtes, de donkere leefruimte had een onpraktische indeling.
Binnen het bestaand volume werden de ruimtes herschikt tot een ruime open leefruimte met haard en afgeschermde bureauhoek.
Een lichtstraat tussen de bestaande woning en een nieuw volume laat het licht door een vide tot in de leefruimte binnenvallen.
Het programma voorzag ook een uitbreiding met een logeerkamer. Een nieuw modern en contrasterende padoek-houten volume (houtskelet) werd op de bestaande voorbouw geplaatst. Een groot schuifraam biedt toegang tot een zonneterras met weids uitzicht op het natuurlandschap.
De inrichting voorziet in het ‘multifunctioneel’ en ‘dubbel’; en dus optimaal gebruik van de ruimtes; zo is het tv-meubel ook de trap naar boven, wordt een schuifdeur een magneetbord, verbergt een grote bibliotheekkast de vroegere schouwen, ...
... of hoe een houten uitbreiding op de verdieping ‘licht’ en ‘ruimte’ brengt in de woonkamer op het gelijkvloers ...