Verbouwen en inrichten herenwoning te Gent

Categorieën   verbouwing, interieur
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Sintobin - Delanghe
Locatie   Gent
Uitvoering   2015
Team   Robby Delobelle, Marian Depuydt, Hannes De Preester
Ontwerp   2014

Met zijn stedenlijke ligging, is de ruime charmante stadstuin een mooie troef voor deze herenwoning.  De door de jaren heen toegevoegde achterbouwen beperken echter het onderling contact tussen de woning en de tuin. Bij deze verbouwing  werden de verouderde typisch Vlaamse achterbouwen vervangen door een perceelsbrede gelijkvloerse uitbreiding. Aan de bestaande ruimtes wordt amper iets gewijzigd, het karakter van de herenwoning blijft maximaal behouden. Een quasi gevelbrede glaspartij laat de keuken overvloeien in het terras. De nieuwe leefkeuken staat door een ruime doorgang in contact met de leefruimtes. Bij de aansluiting met de authentieke leefruimtes werd het plafond plaatselijk naar boven gevouwen, zodat hier een hogere ruimte ontstaat, de zichten naar de tuin toe worden gemaximaliseerd.  Door de hoge raampartijen en de lichtstraat kan het licht tot diep in de woning binnenvallen. Twee kamerhoge deurgehelen laten het toe de keuken naar buiten toe te openen, de binnenplafonds lopen over in een luifel die de nodige afscherming en bescherming biedt.  Tegen de gedeelde muur werd een buitenkast geïntegreerd die zorgt voor een discrete, maar praktische bergruimte.