Verbouwen van een bestaande woning te Horebeke

Categorieën   verbouwing
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Gildemyn-Van der Plaetsen
Locatie   Sint Maria Horebeke
Uitvoering   2016 -2017
Team   Robby Delobelle, Hannes De Preester
Ontwerp   2012

Rood huisje 'ten velde'

De ligging midden in de velden is de grootste troef van dit oud en charmant wit geschilderd boerderijtje. De kleine vensters en aangebouwde koterijen verhinderden het contact met de weidse omgeving.
Door de lage bijbouwen te vervangen door een nieuw ‘rood huisje’ ontstaan de gevraagde ruimtes. Beide ‘huisjes’ staan broederlijk tegen elkaar, maar zijn van positie lichtjes verschoven, wat voor een boeiend volumespel en verrassende zichten zorgt. Zowel in het interieur als het exterieur is er een duidelijk contrast tussen het authentieke en het nieuwe. De wanden en het dak van de uitbreiding zijn volledig bekleed met hout, behandeld met een huisbereide artisanale natuurlijke verf op basis van okerpigmenten, die zorgt voor de rode tint.
De verticale strookramen lopen door in het dak en laten het licht tot diep in de ruimtes binnenvallen. De leefruimte rond de haard blijft intiem, terwijl de aansluitende keuken zich opent naar de tuin en de groene omgeving.